x

Wilt u uw reservering minimaal 24 uur van te voren mailen? Een reservering is pas definitief indien u van ons een bevestiging heeft ontvangen. Mocht u niets van ons horen, neem contact op via +31 20 6249998.

Privacy Statement
x

Restaurant Haesje Claes heeft door zijn unieke opzet met verschillende zalen de mogelijkheid om een ieder, van individuele gast tot een groot gezelschap, te ontvangen. De zalen hebben elk een eigen capaciteit en ambiance maar ademen allen de typische eeuwenoude Hollandse sfeer uit. Tevens is het mogelijk om voorafgaand aan het diner (of na afloop) een borrel (evt. met hapjes) te drinken in ons naastgelegen bruin café De Koningshut.

Privacy Statement

De Koningshut


open 7 dagen per week

Address: Spuistraat 269,
1012 VR Amsterdam
Phone:020 624 9998
Open: 4:00 pm – 1:00 am

Dit beroemde Amsterdamse café stamt uit begin jaren 50. In zijn hoogtij dagen, van begin jaren 60 tot eind jaren 70, was De Koningshut "the place to be". Journalisten van voornamelijk De Telegraaf (waaronder de illustere columnist Jacques Gans), politici, studenten, schrijvers, kunstenaars, zakenlieden en andere would be's stonden er zij aan zij, druk pratend en lachend (soms lallend) met veel (Brand) bier en jenever. In de wandelgangen werd er gefluisterd dat zelfs Freddy Heineken hier wel eens aan een Brand biertje nipte! De naam De Koningshut komt van het toen zeer bekende Köningspils welke in de begintijd als enige in Amsterdam werd geschonken. Het café werd tot het jaar 2007 gerund door de Familie Loeffen. Deze familie had Limburgse roots en De Koningshut stond in die jaren bekend als de Limburgse Ambassade in Amsterdam. Dat betekende dat iedere Limburger in Amsterdam in die tijd hier wel een bezoekje bracht.

Maar tijden veranderden en na een periode van neergang, werd de Koningshut overgenomen door het naastgelegen restaurant Haesje Claes.

Inmiddels is het café na een grondige renovatie helemaal geschikt voor de toekomst, en weer volop in gebruik als een zeer aangename plek om te genieten van een drankje en een hapje. Het interieur is uniek met veel glas in lood, leer, hout, hertengeweien en de natuurlijk de originele aardewerken Brand bier jaarpullen, die over de vele jaren zijn verzameld. Het is nu ook mogelijk om in de Koningshut van het á la carte menu en de uitgebreide wijnkaart van Haesje Claes te bestellen. Het café heeft zeven verschillende bieren van de tap en een grote selectie van lokale en regionale bieren van brouwerijen zoals Brouwerij 't IJ, Brouwerij De Prael en de Texelse Bierbrouwerij. Deze naast een ruim assortiment andere speciaal bieren.

Daarnaast schenken wij ook uitgebreide selectie van likeuren (Van Wees) en jenevers van de lokale stokerij de Ooievaar. Dit naast andere digestieven als eau de vie's uit de Betuwe van Stokerij Lubberhuizen en Raaff. De Koningshut is de perfecte plek voor drankjes na het werk, het vieren van verjaardagen, of voor een aperitief en borrelhap voorafgaand aan een diner bij Haesje Claes. Voor vragen of als u een reservering wilt maken, kunt u ons bellen of emailen. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden en zien uw bezoek graag tegemoet.

Activiteiten

Ons Menu

Groepsboeking